بهطوریکه در جدول شماره ۹-۴ آورده شده است ملاحظه میشود که:
مقدار آماره دوربین- واتسون برای رابطه ریاضی برآوردی یعنی رابطه بین نوسان سود با کیفیت سود در سه سطح کل شرکتها، در سطح شرکتهای با فرصت رشد پایین و در سطح شرکتهای با فرصت رشد بالا به ترتیب ۵۵/۱،۶۱/۲ و ۶۸/۱ محاسبه شده است. با توجه به اینکه مقدار یادشده در فاصله ۵/۱ و ۵/۲ قرار دارد بنابراین فرض H0 مبنی بر فقدان خودهمبستگی بین خطاها پذیرفتهشده است.
ج) بررسی نرمال بودن توزیع خطاها:
یکی دیگر از پیشفرضهای استفاده از رگرسیون خطی ساده این است که خطاهای معادله برآوردی رگرسیونی نیز همانند متغیرهای مستقل و تابعی از توزیع نرمال برخوردار باشند.
بدین منظور در تحقیقات مشابه یا مرتبط، مشابه آزمون نرمال بودن متغیرها از آزمون کااسکوئر، آزمون کولموگروف – اسمیرونوف یا از مقایسه هیستوگرام توزیع خطاها با منحنی نرمال بهره جستهاند. در این تحقیق از مقایسه هیستوگرام توزیع خطاها با منحنی نرمال بهره جستهایم. نتایج محاسبات در این مورد به شرح نمودار شماره ۴-۱ خلاصه شده است:
نمودار ۴-۱: بررسی نرمال بودن توزیع خطاها
بهطوریکه در نمودار شماره ۴-۱ دیده میشود:
میانگین و انحراف معیار خطاها در مدل رگرسیونی برآوردی به ترتیب به صفر و یک میل کردهاند، بنابراین میتوان فرض نرمال بودن توزیع خطاها را در مورد رابطه برآوردی بین نوسان سود و کیفیت سود را بهعنوان یکی از پیشفرضهای اساسی استفاده از رگرسیون خطی ساده را پذیرفت.
د) آزمون همگنی یا ثبات واریانسها:
برای ارزیابی برقراری پیشفرض همگنی، همسانی یا ثبات واریانسها، در تحقیقات مرتبط یا مشابه، معمولاً از نمودار پراکنش باقیماندههای استانداردشده در مقابل پیشبینیهای استانداردشده یا از آزمون همسانی واریانسهای آرچ استفاده شده است. در صورت استفاده از نمودار پراکندگی وجود تقارن حول خط صفر و عدم وجود روند در نمودار مذکور نشاندهنده همگنی در واریانس میباشد.
در این تحقیق از آزمون همسانی آرچ با دو معیار فیشر و کااسکوئر استفاده شده است. در این آزمون، فرض صفر برابری یا همسانی واریانسها در مقابل نابرابری آنها بهعنوان فرض مخالف تعریف شده است. نتایج آزمون همسانی واریانسها در جدول شماره ۴-۱۰ خلاصه شده است:
دانلود متن کامل پایان نامه در سایت jemo.ir موجود است |