در مدلاین پرداخت. نتایج تحقیق وی تعداد 819 مقاله منتشر شده در ایران در این فاصله زمانی را نشان داد که 565 مورد توسط دانشگاههای علوم پزشکی انجام شده است. از بین دانشگاههای علوم پزشکی، دانشگاه تهران با 1/25 درصد در رتبه اوّل قرار گرفته است. از نظر مجموع ضرایب تأثیر، مقالات دانشگاههای تهران، شهید بهشتی و شیراز به ترتیب رتبههای اوّل تا سوّم را به دست آوردهاند و رتبههای نخست میانگین ضریب تأثیر مقالات به دانشگاههای کرمان، تبریز و ارومیه اختصاص دارد.
بینش و مقصودی دریه (1387) در بررسی وضعیّت انتشارات علمی دانشگاههای ایران در بازه زمانی 2006-2002 بر اساس پایگاه وبآوساینس به این نتیجه دست یافتند که دانشگاه تهران در طی سالهای مورد مطالعه بالاترین انتشارات را در بین دانشگاههای کشور دارا بوده است. موضوع شیمی، بیشترین حجم مدارک ایرانی نمایه شده را در پایگاه وبآوساینس به خود اختصاص داده است. بالاترین نوع مدارک منتشره در مجلات آیاسآی مربوط به مقالات و زبان عمده مدارک منتشر شده انگلیسی است. دانشگاههای ایران بیشترین میزان همکاری در زمینه انتشار مدارک علمی را با کشورهای آمریکا و کانادا داشتهاند.
حسنزاده و همکاران (1387) در پژوهشی به بررسی تولیدات علمی نویسندگان دانشگاه علوم پزشکی ایران همراه با شبکههای تألیف مشترک در پایگاه وبآوساینس تا پایان سال 2007 میلادی پرداختند. یافتههای آنها حاکی از آن بود که تعداد مقالات نویسندگان دانشگاه علوم پزشکی ایران در آن پایگاه سیری صعودی داشته و بیشترین تعداد مدارک منتشر شده مربوط به سال 2006 بوده است. مقالات اصیل از لحاظ نوع مدرک بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است. از لحاظ موضوعی بالاترین تعداد مدارک مربوط به جراحی بوده و حوزه ایمونولوژی بیشترین همکاری را در تألیف داشته است.
سبحانی، تبری و طایفه (1387) به بررسی وضعیّت تولید مقالات علمی توسط اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در چهار پایگاه اطلاعاتی وبآونالج، جهاد دانشگاهی، ایران مدکس و اسکوپوس پرداختند. اطلاعات حاصل از پژوهش آنها در مورد 334 عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نشان میدهد که در پنچ سال اخیر تعداد مقالات فارسی و لاتین منتشر شده توسط اعضای هیأت علمی دانشگاه رشد زیادی داشته است. از مجموع 879 مقاله منتشر شده، بیشترین تعداد مقالات (47/77) مربوط به دانشکده پزشکی است و گروه بیماریهای داخلی بیشترین تعداد مقالات را منتشر نموده است.
شاهبداغی و شکفته (1388) پژوهشی با عنوان بررسی وضعیّت انتشار و استناد به مقالات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نمایهنامههای استنادی تامسون (آیاسآی) در سالهای 1998 تا 2007 انجام دادند. مطالعه آنها نشان میداد در مجموع 1431 مقاله از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایگاه وبآوساینس در محدوده سالهای مورد بررسی انتشار یافته است. انتشارات مقالات رشد صعودی داشته و در سال 2007 به صورت جهشی بوده است. بیشتر مقالات در زمینه فارماکولوژی بوده و سال 2006 بالاترین میزان استناد به مقالات را داشته است. منحنی استناد به مقالات نیز روند رو به رشدی را نشان میدهد.
عصاره و باوی (1388) در بررسی وضعیّت تولید اطلاعات علمی توسط اعضای هیأت علمی پژهشگاه صنعت نفت در سالهای 1382-1368، روند و میزان تولید اطّلاعات علمی این پژوهشگاه را به تفکیک نوع مدارک (طرحهای تحقیقاتی خاتمه یافته، مقالههای ارائه شده، کتابهای تألیف و ترجمه شده و پایان نامههای هدایت شده) مورد مطالعه قرار دادند. نتایج تحقیق آنها حاکی از تولید 3192 اثر علمی میباشد. مقالات و سپس طرحهای تحقیقاتی خاتمه یافته بیشترین نوع تولیدات را به خود اختصاص داده اند. تولید اطلاعات علمی طی سالهای 1368 تا 1377 روند افزایشی داشته و از سال 1377 به بعد نسبتاً ثابت مانده است. سه موضوع پتروشیمی، مهندسی شیمی و مخازن هیدروکربوری بیشترین تعداد مدارک علمی تولید شده را داشتهاند.
ابراهیمی و جوکار (1389) به بررسی وضعیّت انتشارات علمی دانشگاههای علوم پزشکی ایران بر مبنای شاخصهای کمّی و کیفی علمسنجی در سالهای 2006-1997 پرداختند. نتایج پژوهش آنها حاکی بود از نظر تولید علم بر مبنای کمّی دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، شیراز و مشهد به ترتیب رتبههای برتر را به خود اختصاص داده اند. رتبهبندی آنها برای دانشگاههای مورد بررسی بر مبنای میزان استنادات دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، مشهد و شیراز را رتبههای برتر نشان میداد. از لحاظ تأثیر استنادی دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، کرمان، تهران و کرمانشاه و از لحاظ میزان درصد مدارک استناد شده دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، کرمان، بقیها… و شهید بهشتی رتبههای برتر را داشتهاند. دانشگاه علوم پزشکی مشهد تنها دانشگاهی است که بر مبنای هر چهار شاخص در فهرست دانشگاههای برتر قرار گرفته است.
عصاره و زارع (2010) پژوهشی با عنوان بررسی تولیدات علمی دانشگاه تهران در پایگاه اطلاعاتی وبآوساینس در طی سالهای 1989 تا 2009 انجام دادند. یافتهها نشان داد که نویسندگان دانشگاه تهران 6099 مدرک علمی در طی سالهای مورد مطالعه منتشر کردهاند. بر اساس تعداد انتشارات استخراج شده از پایگاه وبآوساینس، دانشگاه تهران بیشترین تعداد مدارک را نسبت به دیگر دانشگاههای ایران منتشر کرده و در میان دانشگاهها رتبه اول را کسب نموده است.. یافت
هها همچنین نشان داد 7/82 درصد از مدارک به شکل مقاله منتشر شدهاند. 6/99 درصد مدارک به زبان انگلیسی نوشته شدهاند . این مدارک در 1926 مجله منتشر شده است. نرخ رشد انتشارات دانشگاه تهران در هر سال تقریبا 8/37 درصد است. نویسندگان دانشگاه تهران با پژوهشگرانی از 81 کشور همکاری داشتهاند که نویسندگان کشور آمریکا در مکان اول قرار دارند.
2-2-2-3- تحقیقات انجام شده در سطح دانشگاه آزاد اسلامی
سامانیان (1382) در پژوهشی وضعیّت کمّی تولید اطلاعات علمی اعضای هیأت علمی دانشگاههای آزاد اسلامی سراسر کشور در سالهای 1377 – 1375 را مورد بررسی قرار داد. نتایج پژوهش وی نشان داد روند تولید مقالات علمی، اجرای طرحهای پژوهشی و تألیف کتاب در بین گروههای آموزشی در طول سالهای مورد تحقیق صعودی بوده است. بیشترین تولید اطلاعات علمی از نظر موضوعی به گروه آموزشی علوم انسانی و کمترین آن به گروه آموزشی هنر تعلق داشته است. همچنین از میان مناطق دهگانه دانشگاه آزاد اسلامی منطقه 8 که در برگیرنده واحدهای دانشگاهی مستقر در شهر تهران و شهرهای مجاور آن می باشد از تولیدات علمی بالاتری برخوردار بوده است.
زارعی و فامیلروحانی (1388) پژوهشی با عنوان علمسنجی: بررسی وضعیّت تحقیقات اعضای هیأت علمی دانشگاههای آزاد اسلامی منطقه پنج و شناسایی مشکلات آنها در تولید اطلاعات علمی انجام دادند. یافتههای پژوهش نشان داد که بین سابقه کار آموزشی- پژوهشی و تولیدات علمی رابطه معنیداری وجود دارد. بیشترین تولیدات علمی در حوزه علوم انسانی و در قالب مقاله انجام شده است. 4/10 درصد از جامعه پژوهش، تولیدات علمی خود را در مجلات خارجی به چاپ رساندهاند. مشکلات اعضای هیأت علمی در مجموع به سه مقوله کلّی تقسیم شده است: مشکلات پژوهشی، مشکلات آموزشی و مشکلات منابع و تجهیزات کتابخانه.
اینجا فقط تکه های از پایان نامه به صورت رندم (تصادفی) درج می شود که هنگام انتقال از فایل ورد ممکن است باعث به هم ریختگی شود و یا عکس ها ، نمودار ها و جداول درج نشوند.
برای دانلود متن کامل پایان نامه ، مقاله ، تحقیق ، پروژه ، پروپوزال ،سمینار مقطع کارشناسی ، ارشد و دکتری در موضوعات مختلف با فرمت ورد می توانید به سایت 77u.ir مراجعه نمایید
رشته روانشناسی و علوم تربیتی همه موضوعات و گرایش ها :روانشناسی بالینی ، تربیتی ، صنعتی سازمانی ،آموزش و پرورش، کودکاناستثنائی،روانسنجی، تکنولوژی آموزشی ، مدیریت آموزشی ، برنامه ریزی درسی ، زیست روانشناسی ، روانشناسی رشد
در این سایت مجموعه بسیار بزرگی از مقالات و پایان نامه ها با منابع و ماخذ کامل درج شده که قسمتی از آنها به صورت رایگان و بقیه برای فروش و دانلود درج شده اند
2-2-3- مطالعات انجام شده در خارج از کشور
مرور پژوهشهای انجام یافته در خارج کشور نشان میدهد تا کنون پژوهشی که تولیدات علمی دانشگاه آزاد اسلامی را در پایگاه وبآوساینس بررسی نماید انجام نگرفته است. با وجود این، تحقیقات کلیدی بسیاری در خارج از کشور برای سنجش وضعیّت علم در سطح دانشگاهی و مؤسسهای انجام شده است که به تعدادی از آنها اشاره میشود.
روشتن و ملتزر (1981) پژوهشی با عنوان تولیدات پژوهشی، درآمد دانشگاهی و تأثیرات علمی (استنادات) 169 دانشگاه بریتانیا، کانادا و آمریکا (1977) انجام دادند. در این پژوهش 169 دانشگاه بریتانیا، کانادا و آمریکا بر اساس تولیداتشان در همه رشتهها مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین دادههایی در مورد درآمد دانشگاه، سال تأسیس دانشگاه، تعداد مجلات مشترک سال جاری، تعداد دانشجویان، تعداد کل اعضای هیأت علمی، و نیز تعداد انتشارات، میزان اعتبار و استنادات اعضای هیأت علمی بخش روانشناسی گردآوری شد. رتبه بندی 100 دانشگاه برتر سه کشور بریتانیا، کانادا و آمریکا در نمایه استنادی علوم، علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی نشان داد که دانشگاه هاروارد؛ دانشگاه تگزاس؛ دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس؛ دانشگاه لندن در انگلیس؛ دانشگاه ویسکانسین؛ دانشگاه ایلینوی؛ دانشگاه مینسوتا؛ دانشگاه کالیفرنیا در برکلی؛ دانشگاه استنفورد و دانشگاه واشنگتن ده دانشگاه پرتولید هستند. یافتهها نشان داد از 100 دانشگاه پرتولید، 50 دانشگاه از بریتانیا میباشد، در حالی که 11 دانشگاه از کانادا است.
کیم (2000) طی پژوهشی با عنوان تحلیل کتابسنجی تولیدات علمی گروه شیمی دانشگاه ملّی سئول طی سالهای 1998- 1992 بر اساس دادههای مؤسسه اطلاعات علمی، تعداد مقالات منتشر شده در مجلات و دفعات استناد به این مقالات را مورد بررسی قرار داد. نتایج این تحقیق نشان داد 651 مقاله توسط 29 عضو هیأت علمی سئول منتشر شده و در نمایه استنادی علوم نمایه شده است. 33/88 درصد از این مقالات در نشریات معتبر داخلی و 67/11 درصد مقالات در نشریات خارجی به چاپ رسیده است. علاوه بر این، از مجموع مقالات یاد شده 3/59 درصد توسط یک یا بیش از یک عضو از گروه شیمی این دانشگاه تولید شده است. 3/29 درصد با همکاری اساتید این گروه و سایر اساتید کرهای تولید شده است. نیمی از مقالات در مجلاتی منتشر شده که عامل اثرگذاری یک یا بالاتر داشتهاند. مقالات منتشر شده در مجلات آلمان، ایالات متحده و انگلستان استنادات بیشتری دریافت نمودهاند.
اوزن (2002) در پژوهشی با عنوان رتبهبندی تولیدات علمی مؤسسات بر اساس انتشارات آنها در زمینه علمسنجی، اطلاعسنجی و کتابسنجی طی سالهای 1981 تا 2000، به رتبهبندی مؤسسات پرداخت. در این پژوهش، ده مجله علمی که مقالات اصلی را در زمینه علمسنجی، اطلاعسنجی و کتابسنجی منتشر مینماید مورد بررسی قرار گرفت. وابستگی سازمانی نویسندگان در تمام شمارهها بررسی شد و رتبهبندی از طریق دادن اعتبار به نویسندگان مؤسسات بر اساس تألیفات آنها انجام گرفت. یافتهها نشان داد که دانشگاه شفلید انگلستان، دانشگاه کارولینای شمالی آمریکا، دانشگاه لیدن هلند، دانشگاه شهری لندن انگلستان، مؤسسه ملّی علوم، فنآوری و مطالعات توسعه هندوستان، دانشگاه ساکس انگلستان، دانشگاه ایلینوی آمریکا، دانشگاه میشیگان آمریکا، آکادمی علوم مجارستان و دانشگاه ایندیانای آمریکا به ترتیب بیشترین توسعه را در زمینه علمسنجی، اطلاعسنجی و کتابسنجی در طی سالهای 1981 تا 2000 داشتهاند.
لی (2003) در تحقیقی به بررسی تولیدات علمی مؤسسه زیستشناسی سلولی و مولکولی سنگاپور طی ده سال از بدو تأسیس این مؤسسه پرداخت. در این تحقیق دروندادهای تحقیقاتی و همچنین بروندادها (انتشارات، دانشجویان فارغالتحصیل و اختراعات ثبت شده) مورد بررسی قرار گرفتهاند. یافتههای وی نشان میدهد مؤسسه زیستشناسی سلولی و مولکولی سنگاپور طی ده سال، 395 مقاله تحقیقی، 33 جلد کتاب، 24 مقاله کنفرانس، 4 رساله، 46 فارغالتحصیل دکترا و 14 فارغالتحصیل فوق لیسانس و 10 پروانه ثبت اختراع داشته است. از نظر ارزش جهانی، مقالات 6/95 درصد از پژوهشگران این مؤسسه در مجلات آیاسآی منتشر شده است. میزان متوسط استناد به مقالات 25 تا 30 میباشد.
ولازو، لنز و دیمیس (2004) در پژوهشی با عنوان تمرکز علوم در دانشگاههای دولتی برزیل ارتباط بین نوع دانشگاه، تعداد درجههای ارائه شده، تعداد اعضای هیأت علمی و تعداد مقالات منتشر شده را بررسی کردند. یافتههای آنها نشان داد که طی 20 سال گذشته رشد علم در دانشگاههای برزیل سرعت زیادی داشته است. علیرغم وجود دانشگاههایی که توسط بخش خصوصی اداره میشوند، پایه و اساس بیشتر تحقیقات و انتشارات فنی دانشگاههای مورد حمایت دولت هستند. تفاوت عمده دانشگاههای دولتی و خصوصی در سرمایهگذاری برای دورههای بالاتر از لیسانس میباشد. همچنین نتایج نشان داد که ارتباط قوی بین تحقیقات انجام شده با همکاران خارجی و میزان استناد به انتشارات وجود دارد که این گرایش از ویژگی بسیاری از کشورهای در حال توسعه و کشورهای کمتر توسعه یافته میباشد.
جاکیک و همکاران (2006) در تحقیق خود بروندادهای تحقیقاتی دانشگاههای کرواسی از 2004-1996، ثبت شده از طریق نمایه گسترش یافته علوم اجتماعی که در زمینه علوم سخت در 6 دانشگاه کرواسی تألیف شده است مورد ارزیابی قرار دادند. آنها در این پژوهش نویسندگانی که بیشتر مورد استناد قرار گرفتهاند، نویسندگانی که مقالاتی در زمینه طبیعت و علوم منتشر کردهاند، و برندگان جوایز نوبل و نشان فیلدز را مورد بررسی قرار دادند. نتایج تحقیق آنها نشان داد که از مجموع 11068 مقاله نوشته شده به وسیله دانشمندان کرواسی، 7527 مقاله توسط دانشمندان دانشگاههای کرواسی تولید شده است. از میان 6 دانشگاه، دانشگاه زاگرب، که قدیمیترین و بزرگترین دانشگاه کرواسی میباشد از 5 دانشگاه دیگر تولیدات بیشتری داشته است. دانشمندانی که تحقیقاتی در علوم سخت در 6 دانشگاه کرواسی انجام داده اند، در حدود 68 درصد مقالات منتشر شده به وسیله دانشمندان کرواسی را تشکیل میدهند. تولیدات کم محقّقان دانشگاه کرواسی، فقدان مقالات با استناد بالا و نبود برندگان جوایز نوبل و نشان فیلدز نشان میداد که هیچ کدام از دانشگاههای کرواسی جزء 500 دانشگاه معتبر دنیا نیستند.
سلک و هودوزی (2006) در مطالعهای فعالیّتهای علمی دانشجویان در دانشکده پزشکی براتیسلاوا در سالهای 2000 تا 2004 : یک مطالعه علمسنجی، موفقیّتهای انتشاراتی مقالات مربوط به فعالیّتهای علمی دانشجویی که در کنفرانس فعالیّتهای علمی دانشجویی در دانشکده پزشکی براتیسلاوا در طی پنج سال ارائه شده را ارزیابی کردند. آنها نام نویسندگان اوّل آثار ارائه شده در پاپ مد/مدلاین و وبآوساینس مؤسسه اطلاعات علمی تامسون/ نمایه جاری مورد جستجو قرار دادند. نتایج پژوهش آنها نشان داد تعداد کل آثار ارائه شده در کنفرانس فعالیّتهای علمی دانشجویی 141 عنوان میباشد و نقاط انتشاراتی به تدریج در طول سالهای 2000 تا 2003 افزایش یافته است. در نتیجه فعالیّتهای تحقیقاتی دانشجویان پزشکی میتواند به صورت قابل توجهی بروندادهای انتشاراتی دانشکده پزشکی را تحت تأثیر قرار دهد و باید بیشتر مورد حمایت قرار گیرند.
برزکینا و خرنوا (2007) در پژوهش خود با عنوان پایگاه اطّلاعاتی وبآوساینس به عنوان یک معیار برای ارزیابی فعالیّتهای تحقیقاتی دانشمندان بلغارستان، فعالیّتهای انتشاراتی دانشمندان آکادمی ملّی علوم بلغار، رتبه انعکاس مقالات آنها در پایگاه وبآوساینس و دادههای مربوط به استناد محقّقان بلغاری را مورد بررسی قرار دادند. نتایج نشان داد که 16119 اثر از دانشمندان بلغاری در سالهای 2006-1993 در پایگاه وبآوساینس به ثبت رسیده است که بیشتر این انتشارات (7/54 درصد) متعلق به کارکنان آکادمی ملّی علوم بلغار میباشد. رشد فعالیّتهای انتشاراتی این آکادمی در طول سالهای مورد بررسی وضعیّت ثابتی نداشته است. به طور متوسط هر دانشمندی در سال 4/1 مقاله منتشر کرده است. بیشتر مقالات نویسندگان بلغاری در زمینه علوم فیریکی میباشد. رتبه انعکاس انتشارات کارکنان علمی آکادمی ملّی علوم بلغار در پایگاه وبآوساینس از 2006-1993 به طور متوسط 10 درصد بوده است. نتایج حاکی از افزایش تعداد استنادات به آثار نویسندگان بلغاری در هر سال میباشد.
سووکن، ناگارجان و شارما (2007) در مقالهای با عنوان بروندادهای پژوهشی اعضای هیأت علمی علوم گیاهی در دانشگاههای مرکزی هند: یک