متفرقه

چگونه چیپس گیاهی درست کنیم؟

هوس چیپس سیب زمینی کردین، شلوغ کاری نکنین. اما بدونین برطرف کردن این هوس با خرید چیپس های حاضری ایده ی خیلی خوبی نیس: بیشتر اونا، پر از نشاسته و رنگ هستن و خالی از هرگونه سبزیجات واقعی . پس چیکار باید کرد؟ زحمتی نداره. از بسته چیپس های پرچرب بیخیال شین و چیپس دست پخت خودتون که تشکیل شده از سبزی جات واقعی و البته یه سری چیزای دیگه س، رو جفت و جور کنین.

چیپس ادویه دارِ سیب زمینی شیرین

زمان آماده سازی مواد: ۱۰ دقیقه/ کل زمان: ۲۴ دقیقه/ زمان تا سرو: ۲ دقیقه

  • ۱ عدد سیب زمینی بزرگ، پوست کنده
  • ½ قاشق چایخوری زیره ی آسیاب شده
  • ¼ قاشق چایخوری شکر
  • ¼ قاشق چایخوری پودر فلفل
  • ¼ قاشق چایخوری نمک

۱.فر رو از قبل در دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت گرم می کنیم.

۲.سیب زمینی رو با رنده ی مخصوص چیپس به لایه های بسیار نازک برش می زنیم. با اسپری مخصوص، سطح ۲ ورق از کاغذای مخصوص فر رو چرب می کنیم. یه لایه از سیب زمینی های برش خورده رو روی ورق ها می چینیم. با اسپری مخصوص کمی روغن روی برش های سیب زمینی می پاشیم.

۳.به مدت ۷ دقیقه یا تا وقتی که سیب زمینی ها به طور کامل طلایی شن، اونا رو می پزیم. برش های سیب زمینی رو جابه جا کرده و دوباره داخل فر بذارین. تا وقتی که تا حدودی طلایی شن که چیزی در حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه زمان لازمه، اجازه بدید بپزن. برش های آماده شده رو به کاسه ای منتقل کنین و در صورت ضرورت، کار رو برش های باقی مونده ادامه بدید. در همین بین، در کاسه ای کوچیک زیره، شکر، پودر فلفل و نمک رو مخلوط کنین.

۴.مخلوط ادویه ها رو روی چیپس ها بپاشید و قبل از سرو خوب تکون بدید تا ادویه به همه چیپس ها برسه.

مواد مغذی: ۱۵۷ کالری، ۳.۵ گرم پروتئین، ۳۶ گرم کربوهیدرات، ۶ گرم فیبر، ۱۲ گرم شکر، ۴ گرم چربی، ۱ گرم چربی اشباع شده، ۳۵۳ میلی گرم سدیم.

چیپس کدو سبز

زمان آماده سازی مواد: ۸ دقیقه/ کل زمان: ۴۰ دقیقه/ زمان تا سرو: ۴ دقیقه

  • ۲ عدد کدو سبز
  • ۱ قاشق سوپ خوری روغن زیتون
  • ¼ قاشق چایخوری نمک
  • ¼ قاشق چایخوری پودر سیر( اختیاری)

۱.فر رو در دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنین. ۲ ورق مخصوص فر رو با اسپری مخصوص چرب می کنیم.

۲.کدوسبزها رو به شکل اریب برش زده، با ضخامتی در حدود ۳ میل. برش های کدو رو در کاسه ای ریخته و با روغن، نمک و پودر سیر خوب مخلوط کنین. یه لایه از کدوها رو روی ورق مخصوص فر بچینید.

۳.به مدت ۲۵ دقیقه اجازه بدید تا پخته شن. درجه فر رو تا ۳۰۰ درجه فارنهایت کم کنین و اجازه بدید بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بیشتر پخته شن، تا وقتی که لکه های قهوه ای روی اونا نمایان شده و ترد شن. با دستمال هوله ای ظرف رو از فر خارج کنین و اجازه بدید سرد شه. می تونید این چیپس ها در دمای اتاق، بدون درپوش به مدت چند ساعت نگه دارین.

مواد مغذی: ۳۹ کالری، ۷ گرم پروتئین، ۳.۴ گرم کربوهیدرات، ۱ گرم فیبر، ۲.۴ گرم شکر، ۲.۶ گرم چربی، ۴ گرم چربی اشباع شده، ۱۰۶ میلی گرم سدیم.

چیپس چغندر پخته

زمان آماده سازی مواد: ۱۰ دقیقه/ کل زمان: ۵۵ دقیقه/ زمان تا سرو: ۶ دقیقه

  • ۳ عدد چغندرِ خام متوسط
  • ۱ و ½ قاشق سوپ خوری روغن نارگیل
  • ¼ قاشق چایخوری نمک

۱.فر رو در دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنین. ۳ عدد چغندر خام متوسط رو پوست کنده و به ورقه های نازکی برش بزنین. با روغن نارگیل و نمک مخلوط کنین.

۲.یه لایه از برش های کدو رو روی ورق مخصوص فر پخش کنین و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه بدید تا پخته شن. چغندرها رو جابه جا کنین و بازم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید یا تا وقتی چغندرها خشک و ترد شن. قبل از اینکه سرو کنین اجازه بدید به طور کامل خنک شن. چیپس های چغندر رو می تونید تا ۳ روز در ظرفی خالی از هوا نگهداری کنین.

مواد مغذی: ۴۶۹ کالری، ۷ گرم پروتئین، ۳.۹ گرم کربوهیدرات، ۱گرم فیبر، ۳ گرم شکر، ۳.۵ گرم چربی، ۳ گرم چربی اشباع شده، ۱۲۹ میلی گرم سدیم.

چیپس هویج سرکه ای ملس

زمان آماده سازی مواد: ۸ دقیقه/ کل زمان: ۱۶ دقیقه/ زمان تا سرو: ۱۰ دقیقه

  • ۳ عدد هویج
  • ½ فنجون سرکه سفید یا سرکه سیب
  • ½ فنجون آب
  • ۶ قاشق سوپ خوری عسل
  • ۱ بوته سیر، پوست کنده و له شده
  • ½ قاشق چایخوری زردچوبه
  • ۱ عدد فلفل تند چیلی

۱.هویج ها رو به صورت ورقه های نازک برش می زنیم. درون بخارپز ریخته و تا وقتی که ترد شن، چیزی در حدود ۳ تا ۴ دقیقه می پزیم. هویج ها زیر آب سرد گرفته تا پخت اونا متوقف شه. درون آبکش ریخته تا آبشون گرفته شه، بعد هویج ها رو درون ظرف پیرکس یا سفالی بریزین.

۲.سرکه، آب، عسل، سیر، زردچوبه و فلفل چیلی رو درون ماهی تابه ای غیرآلومینیومی ریخته و مخلوط کنین. روی حرارت بذارین و به مدت ۵ دقیقه بپزید.

۳.مخلوط مواد داغ رو با گذروندن از الک روی هویج ها بریزین و روی اون رو به طور کامل بپوشونین. درب اون رو گذاشته و به مدت چند ساعت یا یه شب درون یخچال بذارین. این چیپس رو حتی درون فریزر هم می تونید نگهدارین.

مواد مغذی: ۱۵.۴ کالری، ۰.۲ گرم پروتئین، ۳.۸ گرم کربوهیدرات، ۰.۶ گرم فیبر، ۲.۸ گرم شکر، ۰.۱ گرم چربی، ۰ گرم چربی اشباع شده، ۱۵ گرم سدیم.

چیپس کلم و پاپریکای دودی

زمان آماده سازی مواد: ۱۰ دقیقه/ کل زمان: نیم ساعت/ زمان تا سرو: ۶ دقیقه

  • ۱ عدد خوشه کلم
  • ¼ روغن زیتون
  • ۱ قاشق سوپ خوری پاریکای دودی
  • ½ قاشق چایخوری نمک

۱.فر رو در دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنین. قسمت های درشت کلم رو دور بریزین و برگ های بزرگ و سالم اون رو بشوئید. در کاسه ای بزرگ، برگ های کلم، روغن زیتون و پاپریکا رو ترکیب کنین.

۲.ورق مخصوص فر رو درون سینی فر بندازید، کلم ها رو روی اون پخش کنین و تا وقتی که برگ های سبز، خشک و ترد شن یعنی در حدود نیم ساعت، اجازه بدید درون فر تنوری شن و هر ۱۰ دقیقه یه بار اونا رو برگردونین و جابه جا کنین. کمی نمک دریا روی اونا بپاشید و سرو کنین.

مواد مغذی: ۱۴۹ کالری، ۶ گرم پروتئین، ۱۲.۴ گرم کربوهیدرات، ۳ گرم فیبر، ۱ گرم شکر، ۱۱ گرم چربی، ۱.۵ گرم چربی اشباع شده، ۱۸۳ میلی گرم سدیم.

چیجوری یه پاستای سالم بپزیم؟

غذاهای بهاری از طبیعت

مجله سلامت